flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Лисичанському міському суді Луганської області

23 жовтня 2021, 13:20

ЯК ПОБУДОВАНА РОБОТА ХРАМІВ ФЕМІДИ ДІЗНАВАЛИСЯ УЧНІ МІСТА ЛИСИЧАНСЬКА

 

З метою формування правової свідомості учнів та донесення у зрозумілій формі школярам, що суд – це спосіб захиступорушених прав осіб.

22 жовтня у Лисичанському міському суді Луганської області відбувся день відкритих дверей для учнів шостого класу Лисичанської спеціалізованої школи №8.

Керівник апарату суду Світлана Токарєва разом зі співробітниками Служби судової охорони Луганщини провели ознайомчу екскурсію, під час якої учні мали змогу ознайомитись із організацією діяльності суду, Служби судової охорони, оглянути пункт пропуску охорони, канцелярію суду, зали судових засідань.

 

 

Старший сержант Служби судової охорони Василь Кальськов розповів гостям правила перебування в суді та під час судових засідань. Найбільш цікавим для дітей виявилось ознайомлення зі спорядженнямсудових охоронців.

Діти мали змогу побачити справжню суддівську мантію з нагрудним знаком. Голова суду Андрій Березін разом із заступником голови суду Юлією Калмиковою вели жвавий діалог з учнями, відповідалина питання учнів, що їх цікавили. Андрій Березін побажав учням наполегливо вчитися та здобувати відповідні знання, і побажав їм, якщо і перебувати в суді, то будучи правником, а не порушником закону.

У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато позитивних вражень та емоцій. Екскурсія виявилась пізнавальною та цікавою.